c S

Občina Muta: Nestrokovna zamenjava oken razlog za počeni stekli v vrtcu

07.06.2018 13:35 Muta, 07. junija (STA) - Starše otrok iz vrtca na Zgornji Muti in tudi zaposlene je aprila vznemirila ugotovitev, da sta na dveh oknih v vrtcu počili stekli. Ti so zamenjali, strokovnjaki pa so ugotovili, da sta počili zaradi nestrokovne zamenjave oken leta 2011, ker so odstranili nosilne vertikalne stebričke, je za STA povedal župan Mirko Vošner. Občina je že ukrepala.

"V minulih dneh smo namestili podpornike v vseh štirih učilnicah, ne le v tisti, kjer sta počili šipi. S tem smo zadevo začasno uredili. Načrtujemo še postavitev vertikalnih stebričkov," je danes povedal župan Vošner.

Ob tem je poudaril, da je glede na ugotovitve strokovnjakov gradbene stroke objekt vrtca statično povsem varen, in da ne gre za pogrezanje objekta, kot so domnevali nekateri.

Vošner je ob tem napovedal, da bodo o ugotovitvah seznanili tudi podjetje, ki je leta 2011 izvedlo zamenjavo oken.

Medtem občina zaradi naraščanja števila otrok v občini in s tem tudi povečevanja vpisa v vrtec nadaljuje aktivnosti za izgradnjo novega vrtca. "Smo pri študiji upravičenosti," je povedal župan in izpostavil dilemo, ki jo bodo v prihodnosti reševali. To je, ali nov vrtec zgraditi z javno-zasebnim partnerstvom ali z najemom posojila.