c S

Spletni video mladinskega sveta poziva mlade k udeležbi na volitvah

25.05.2018 13:35 Ljubljana, 25. maja (STA) - Spletni video Mladinskega sveta Slovenije (MSS), ki so ga danes objavili na spletnem portalu You Tube, poziva mlade k udeležbi na prihajajočih parlamentarnih volitvah. V videu mlade k udeležbi med drugim pozivajo akrobatska skupina Dunking Devils, komik Boštjan Gorenc - Pižama, vloger Ciril Komotar in vlogerka Lea Filipovič.

Kot so sporočili iz MSS, je namreč volilna udeležba mladih v Sloveniji izjemno nizka. To se po njihovem mnenju odraža v vključevanju mladih k oblikovanju politik. Po besedah predsednika MSS Tina Kampla želijo z videom, ki so ga ustvarili s pomočjo Dunking Devils in drugih znanih Slovencev, mlade nagovoriti preko kanalov, ki so jim blizu in jih redno uporabljajo.

"Več kot nas bo šlo na volitve, bolj bo glas mladih slišan in posledično tudi upoštevan. Vzemimo prihodnost v svoje roke," je poudaril Kampl.

Ob tem je izrazil zadovoljstvo nad podporo vseh tistih, ki jih mladi prepoznavajo kot vzornike. MSS sicer mlade poziva k aktivnemu državljanstvu v okviru kampanje Partycipiraj s sloganom Manj poziraj, več participiraj.

Akrobat skupine Dunking Devils Maks Veselko meni, da je treba prekiniti "destruktivno pasivnost mladine, ki je obupala nad politiko ali pa je pač ne zanima". "Ne dovoli, da drugi odločajo namesto tebe," pa je mlade k udeležbi pozval Pižama.