c S

Slovenska karitas z akcijo Pokloni zvezek

18.05.2018 13:13 Ljubljana, 18. maja (STA) - Slovenska karitas je tudi letos povabila osnovne šole in vrtce k sodelovanju v akciji Pokloni zvezek. Želijo zbrati čim več novih, velikih in črtanih zvezkov za socialno ogrožene otroke. Do sedaj se je za sodelovanje prijavilo 250 osnovnih šol in 114 vrtcev. Akcija zbiranja zvezkov bo potekala do 8. junija, so sporočili iz Karitasa.

Na Karitas so se namreč v lanskem letu obrnile številne družine, ki potrebujejo pomoč tudi pri nakupu šolskih potrebščin. Lani je po vsej Sloveniji prejelo pomoč v obliki šolskih potrebščin 12.549 osnovnošolcev, kar je skoraj za 420 razredov otrok. Tudi letos številne družine prosijo za pomoč. Še posebej tiste, ki so prizadete zaradi brezposelnosti staršev, bolezni in drugih težkih okoliščin.

Na Slovenski karitas želijo zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene otroke in osnovnošolce spodbuditi k solidarnosti s sovrstniki. Otroci ob tem, da poklonijo zvezek, priložijo tudi posebno razglednico, na katero zapišejo lepo misel ali narišejo sliko. Za spodbudo so na Karitas pripravili poseben kratki film, ki je nastal v sodelovanju z otroško dramsko skupino iz Peč pri Moravčah.

Z zbranimi zvezki, lani jih je zbrala 29.000, in drugo pomočjo bo Karitas preko poletja do konca avgusta tako pomagala več kot 12.000 socialno ogroženim otrokom.

V akciji se lahko sodeluje tudi s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ZVEZEK5 na 1919. Zbrane zvezke je mogoče kadarkoli oddati tudi na najbližji škofijski Karitas.