c S

V tehniškem muzeju v Bistri odpirajo razstavo o intelektualni lastnini

23.04.2018 07:42 Bistra, 22. aprila (STA) - V Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri danes odpirajo nadgrajeno razstavo Ko ideja postane lastnina: Peter Florjančič in intelektualna lastnina, s katero predstavljajo življenjsko pot izumitelja Petra Florjančiča. Izpostavljajo tudi njegove dosežke na področju inovacij in pomen intelektualne lastnine za družbo.

Odprtje razstave bo potekalo v sklopu otvoritvenega dogodka ob začetku projekta ICYDK: Če slučajno še ne veš, ki ga izvaja Tehniški muzej Slovenije ob sofinanciranju evropskega urada za intelektualno lastnino.

Gre za enoleten projekt, katerega ime izhaja iz kratice ICYDK, priljubljenega akronima za frazo In Case You Did not Know (Če slučajno nisi vedel). V ospredju projekta bodo predvsem mladi s poudarkom na starostni skupini od 13 do 18 let, ki jih bodo ozaveščali o intelektualni lastnini ter skušali vplivati na njihovo dojemanje, vrednotenje in posledično ravnanje, so sporočili organizatorji.

Projekt in razstavo bodo na današnjem dogodku predstavile direktorica tehniškega muzeja Natalija Polenec, avtorica razstave in koordinatorica projekta Irena Marušič ter sekretarka v Uradu RS za intelektualno lastnino Petra Boškin. Prek spleta načrtujejo tudi pogovor s Florjančičem.