c S

Na tekmovanju Mladi podjetnik slavila aplikacija za izbiro ustreznega šolanja

20.04.2018 07:09 Ljubljana, 19. aprila (STA) - V organizaciji GEA College - Fakultete za podjetništvo je danes potekalo tradicionalno 22. državno tekmovanje Mladi podjetnik. Na tekmovanju je slavila ekipa Srednje elektro-računalniške šole Maribor, ki je komisijo prepričala z aplikacijo Bright Future (Svetla prihodnost). Omenjena aplikacija pomaga pri izbiri ustrezne srednje šole ali fakultete.

Kot so sporočili iz GEA College - Fakultete za podjetništvo, zmagovalno ekipo sestavljajo Primož Ketiš, Niki Finžgar, Mario Močnik in Kevin Knedl, ki je pod vodstvom mentorice Ivanke Lesjak razvila inovativno aplikacijo. Ta uporabnikom na podlagi različnih parametrov in želja omogoča primerjavo in lažjo izbiro ustrezne srednje šole oz. fakultete.

"Podjetništvo vidimo kot priložnost, preko katere lahko rešujemo težave, ki nam otežujejo ali preprečujejo boljše življenje. Verjamemo, da smo našli pravo rešitev, zato si želimo podjetniškega uspeha," je ob zaključku tekmovanja povedala zmagovalna ekipa, ki je bila nagrajena z brezplačno šolnino za prvi letnik študija podjetništvo na GEA College - Fakulteti za podjetništvo.

Letos je na tekmovanju sodelovalo 80 dijakov iz 15 srednjih šol iz vse Slovenije, ki so ideje razvijali več mesecev pod vodstvom mentorjev oz. učiteljev srednjih šol, iz katerih prihajajo in spodbujajo podjetništvo med mladimi.