c S

Na I. gimnaziji Celje o ustvarjalnosti v tehničnih poklicih

17.04.2018 07:32 Celje, 17. aprila (STA) - Na I. gimnaziji Celje bo danes potekal dogodek Ne teslo, Tesla bom!, s katerim želijo mlade navdušiti za ustvarjalnost v tehničnih poklicih, ki bo vodila k dvigovanju dodane vrednosti in konkurenčnosti. Dogodek je sicer namenjen promociji tehničnih in naravoslovnih poklicev ter inovativnosti med dijaki tretjega letnika, so sporočili z gimnazije.

Pripravili bodo tudi okroglo mizo, na kateri bodo med drugim sodelovali direktorica korporacijske identitete in komuniciranja v skupini Gorenje Uršula Menih Dokl, direktor podjetja Hermi Miran Rauter in vodja proizvodnje v podjetju Anton Blaj Gregor Kolar.

Dogodek, ki sodi v projekt Inženirke in inženirji bomo!, bodo sklenili z videonagovorom evropske komisarke za promet Violete Bulc, slovenske inženirke in inovatorke.

Projekt Inženirke in inženirji bomo! združuje priznane inženirke in inženirje, vrhunske managerje, raziskovalce na fakulteti, ambiciozne študente iz tehničnih in naravoslovnih fakultet, predstavnike start-up podjetij in različne prodorne ter ustvarjalne posameznike. Z mladimi delijo svoje življenjske izkušnje, predstavijo karierne priložnosti na znanstvenem področju in v tehničnih poklicih ter spodbujajo nadgrajevanje inženirskega znanja s poslovnim.

Osrednja aktivnost projekta Inženirke in inženirji bomo! so dogodki, ki jih podjetje Mediade izvaja na vodilnih slovenskih gimnazijah. Navdušujejo in spodbujajo za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost, kot tudi za ostala znanja in kompetence 21. stoletja. Mlade želijo spodbuditi k razmisleku, v čem so dobri, kaj jih veseli in kaj okolje potrebuje. Rezultati se kažejo v povišanem interesu za tehnične in naravoslovne poklice, še navajajo v Mediade.