c S

Bruselj razpisuje študentski natečaj za prispevke o evropskih projektih

12.04.2018 15:18 Bruselj, 12. aprila (STA) - Evropska komisija vabi študente novinarstva iz vseh držav EU, da v okviru natečaja Youth4Regions pošljejo svoje članke ali video prispevke o projektih, ki so bili financirani iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ali kohezijskih skladov. Prispevke v katerem koli od 24 uradnih jezikov EU zbirajo do 29. junija, so danes sporočili v Bruslju.

Iz vsake države bo Evropska komisija izbrala najboljši prispevek, vseh 28 zmagovalcev pa oktobra letos povabila na evropski teden regij in mest. Gre za osrednji evropski dogodek o kohezijski politiki, na katerem se zberejo številne evropske, nacionalne in lokalne politične osebnosti ter novinarji iz cele Evrope.

Nagrajenci se bodo v Bruslju lahko udeležili tudi predavanj o novinarstvu, komuniciranju in kohezijski politiki, njihovi članki o evropskem tednu regij in mest pa bodo objavljeni na spletni strani Generalnega direktorata za regionalno in mestno politiko pri Evropski komisiji ter v reviji Panorama.