c S

Z vseslovensko iniciativo Rastemo s športom bodo otroke spodbujali h gibanju

26.03.2018 12:47 Ljubljana, 26. marca (STA) - Začenja se vseslovenska iniciativa Rastemo s športom, ki otroke spodbuja h gibanju, športni aktivnosti in medsebojnemu druženju. Z donacijo 25.000 evrov bodo z izvajalci športnih dejavnosti enkrat tedensko organizirali brezplačne športne urice za otroke. Za to bodo s pomočjo razpisa izbrali 25 športnih društev. Prijave zbirajo do 8. aprila.

Z željo, da od junija do oktobra omogočijo brezplačne športne urice za otroke, ki prihajajo iz različnih krajev Slovenije, bodo s pomočjo razpisa izbrali 25 izvajalcev športnih dejavnosti. Zainteresirane organizacije se lahko na razpis prijavijo do 8. aprila prek spletne strani.

Iniciativo za gibanje že podpirajo člani Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije. Kapetan zlate košarkarske reprezentance z lanskega evropskega prvenstva Goran Dragić je ob tem povedal, da je s košarko odrasel in osebnostno zrasel. "Šport je carski, zato naj tudi otroci tečejo in trenirajo. Ne glede na to, ali jim uspe ali ne, pomembno je, da se gibajo in so zdravi," je dejal.

Njegov reprezentančni kolega Klemen Prepelič pa je dodal, da je šport že od otroštva del njegovega vsakdana. "Želim si, da bi šport vsem otrokom dal toliko, kot je dal meni, zato podpiram projekt Rastemo s športom," je dodal. Svojo podporo in spodbudo vadečim otrokom bodo posamezni podporniki projekta izkazali tudi z obiskom športnih uric po različnih slovenskih krajih.

Otroci namreč po ugotovitvah organizatorjev vedno več časa preživijo pred računalniki in drugimi tehničnimi napravami, vedno redkeje pa na ulicah in dvoriščih slišimo razigran otroški smeh. Zato so vedno manj motivirani za gibanje, zaradi česar med njimi prihaja do debelosti, slabše socialne povezanosti in slabše razvitih motoričnih spretnosti.

Z iniciativo Rastemo s športom želijo zato pri podjetju dm drogerie markt, ki letos praznuje 25 let, otrokom pokazati, da sta gibanje in z njim povezan zdrav način življenja lahko tudi zabavna, so sporočili iz podjetja.