c S

Danes znan novi direktor Nakvisa

15.03.2018 07:49 Ljubljana, 15. marca (STA) - Člani sveta Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu (Nakvis) bodo na današnji seji opravili razgovore s povabljenimi kandidati, ki so prišli v ožji izbor za mesto direktorja agencije za dobo petih let. Nato bo enajstčlanski svet izbral najprimernejšega kandidata za ta visok položaj, so za STA povedali na agenciji.

Ker sedanjemu direktorju Nakvisa Ivanu Lebanu petletni mandat poteče 2. aprila, je agencija 2. februarja objavila javni natečaj za to mesto. Natečajna komisija je po razgovorih s kandidati pripravila seznam primernih kandidatov, svet agencije pa je nato minuli teden odločil, katere kandidate bo povabil na razgovor. Pred končno odločitvijo mora svet od najprimernejšega kandidata zahtevati predložitev dokazil o izpolnjevanju natečajnih pogojev, razen o podatkih, o katerih se vodijo uradne evidence. Če je vse v redu, svet tudi uradno imenuje direktorja agencije, so še pojasnili z agencije.

Poleg aktualnega direktorja Lebana se za direktorski položaj, kot je neuradno izvedela STA, potegujeta tudi državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Tomaž Boh ter znanstvenik in nekdanji direktor javne agencije za raziskovalno dejavnost Franci Demšar.

Za direktorja agencije se lahko imenuje oseba z najmanj izobrazbo, pridobljeno po študijskem programu druge bolonjske stopnje, z desetletnimi delovnimi izkušnjami v javni upravi, z izkušnjami v visokem šolstvu ali zagotavljanju kakovosti v visokem šolstvu. Kandidat mora imeti vodstvene izkušnje in ne sme biti pravnomočno obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev.

Ob prijavi so morali kandidati priložiti tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja agencije v mandatnem obdobju, vključno z načini upravljanja virov v agenciji.