c S

Zveza Škis z zajtrkom v Ljubljani in Mariboru študente ozavešča o pomenu zdravega življenja in kakovostne hrane

13.03.2018 10:14 Ljubljana, 13. marca (STA) - Zveza Škis bo danes do 12. ure v Ljubljani na Foersterjevem vrtu in v Mariboru pred pisarno na Vetrinjski ulici študentom ponujala zajtrk iz hranilnih in kakovostnih živil. "S tem projektom želimo študente ozaveščati o pomenu zdravega življenja in kakovostne hrane, ki sta ključna za dobro počutje," je povedala Nina Miketič iz Zveze Škis.

Zaradi spreminjajočega se bioritma študentje pogosto spustijo zajtrk ali pozabijo nanj, s tem pa izgubijo veliko energije in hranilnih snovi za delovanje skozi celoten dan, zato Zveza Škis že tretje leto pripravlja projekt Škisov zajtrk, je povedala Miketičeva.

Zajtrk bo letos sestavljen iz preprostih in cenovno ugodnih sestavin, ki si jih lahko privošči vsak študent, a so kljub temu zdrave in zagotavljajo dovolj energije za opravljanje vseh obveznosti tekom dneva. Na Škisovi stojnici v Ljubljani in Mariboru so letos študentom danes pripravili smoothie z gozdnimi sadeži in ovsenimi kosmiči, nekaj zdravih sendvičev s kruhom, sirom, salamo, zelenjavo in raznimi namazi, med njimi tudi avokadov namaz, ki je hranilno zelo bogat, ter različno sadje.

"Študentom želimo s tem pokazati, da za pripravo kakovostnega zajtrka ne potrebujejo veliko časa in denarja, za svoje telo in storilnost pa bodo naredili veliko, če bodo zdrava živila zaužili že zjutraj," je še poudarila Miketičeva.