EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.3.2018

Osnovnošolci se bodo v Ljubljani pomerili za naziv največjih ekofac

Ljubljana, 09. marca (STA) - Na Osnovni šoli Dravlje v Ljubljani bo danes potekalo finale državnega tekmovanja v Ekokvizu. Za naziv največjih ekofac v Sloveniji se bo pomerilo 12 najboljših ekip. V Ekokvizu se je sicer letos pomerilo 2850 osnovnošolcev v 950 ekipah iz 134 osnovnih šol iz vse Slovenije. V ekipnem tekmovanju se pomerijo učenci 6., 7. in 8. razredov.

Učenci šestih razredov se bodo pomerili v tematskem sklopu okoljski odtis, učenci sedmih pa v tematskem sklopu trajnostna mobilnost. Učenci osmih razredov so spoznavali temo učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.

Ekokviz se je začel že v šolskem letu 2001/02, od leta 2009 pa celotno tekmovanje poteka prek spleta. Pobudo za prenos Ekokviza na splet je dal Telekom Slovenije, ki že sedmo leto sodeluje pri organizaciji tekmovanja.

V Ekokvizu lahko tekmujejo učenci šol, ki so vključene v mrežo ekošol in ostalih šol, ki se pravočasno prijavijo za tekmovanje. Želijo si, da bi se učenci prek Ekokviza podrobneje spoznali s problematiko na teh področjih in se naučili, kako lahko sami pripomorejo k varovanju in ohranitvi okolja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar