EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.3.2018

Osnovnošolci se bodo v Ljubljani pomerili za naziv največjih ekofac

Ljubljana, 09. marca (STA) - Na Osnovni šoli Dravlje v Ljubljani bo danes potekalo finale državnega tekmovanja v Ekokvizu. Za naziv največjih ekofac v Sloveniji se bo pomerilo 12 najboljših ekip. V Ekokvizu se je sicer letos pomerilo 2850 osnovnošolcev v 950 ekipah iz 134 osnovnih šol iz vse Slovenije. V ekipnem tekmovanju se pomerijo učenci 6., 7. in 8. razredov.

Učenci šestih razredov se bodo pomerili v tematskem sklopu okoljski odtis, učenci sedmih pa v tematskem sklopu trajnostna mobilnost. Učenci osmih razredov so spoznavali temo učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.

Ekokviz se je začel že v šolskem letu 2001/02, od leta 2009 pa celotno tekmovanje poteka prek spleta. Pobudo za prenos Ekokviza na splet je dal Telekom Slovenije, ki že sedmo leto sodeluje pri organizaciji tekmovanja.

V Ekokvizu lahko tekmujejo učenci šol, ki so vključene v mrežo ekošol in ostalih šol, ki se pravočasno prijavijo za tekmovanje. Želijo si, da bi se učenci prek Ekokviza podrobneje spoznali s problematiko na teh področjih in se naučili, kako lahko sami pripomorejo k varovanju in ohranitvi okolja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar