c S

V Novem mestu podjetniški izzivi za mlade

06.03.2018 09:14 Novo mesto, 06. marca (STA) - Razvojni center Novo mesto bo s sodelovanjem dolenjskih osnovnih in srednjih šol letos pripravil tri sklope Podjetniških izzivov Dolenjske 2018, s katerimi želijo povezati gospodarstvo, šolstvo, prenos zamisli in znanja ter spodbuditi podjetništvo med mladimi. Prvega od treh sklopov bodo v novomeški Ekonomski šoli začeli danes in ga končali aprila.

Z novomeškega razvojnega centra so sporočili, da se tema prvega letošnjega sklopa navezuje na projekt mreže postajališč za avtodome po Sloveniji, katerega nosilec je Občina Mirna.

Njegovi mladi udeleženci bodo imeli pet tednov časa, da pod mentorstvom učiteljev poiščejo kar se da inovativne rešitve, ki jih bodo predstavili na aprilski zaključni prireditvi prvega sklopa. Maja in oktobra bodo pripravili še dva sklopa tovrstnih podjetniških izzivov. Predvidoma bo sodelovalo osem dolenjskih osnovnih in srednjih šol.

Podjetniške izzive Dolenjske sicer pripravljajo v okviru podjetniškega izobraževanja, ki ga Razvojni center Novo mesto vodi s sodelovanjem dolenjskih občin Novo mesto, Mirna Peč, Šentjernej, Šentrupert in Škocjan.

S tem programom želijo vzgajati podjetne, samostojne, inovativne in ustvarjalne posameznike, ki bodo v prihodnjih letih sposobni ustvariti lastna delovna mesta. Želijo jih pripraviti tudi na zahtevne potrebe delovnega trga in visoko razvitega območnega gospodarstva, so dodali.

Podobne tri sklope podjetniških izzivov so pripravili lani. Na teh so sodelovali podjetji Kompas in Mikrografija, Občina Šentjernej, osnovni šoli Drska in Grm iz Novega mesta, Osnovna šola Šentjernej, Osnovna šola Frana Metelka iz Škocjana, Osnovna šola Dolenjske Toplice, Gimnazija Novo mesto, Ekonomska šola Novo mesto, Šolski center Novo mesto ter Grm Novo mesto - Center biotehnike in turizma, so še sporočili iz Razvojnega centra Novo mesto.