c S

Ministrstvo za obrambo z več 100 štipendijami kandidatom za vojake in častnike

19.02.2018 15:58 Ljubljana, 19. februarja (STA) - Ministrstvo za obrambo je objavilo javni natečaj za podelitev 14 štipendij kandidatom za častnike različnih izobraževalnih programov za poklicno delo v Slovenski vojski za študijsko leto 2018/2019. Za isto leto ponujajo tudi 250 štipendij kandidatom za vojake srednješolskih in poklicnih izobraževalnih programov.

Ministrstvo bo 14 štipendij podelilo kandidatom za častnike izobraževalnih programov računalništva in informatike, strojništva - letalstva, elektrotehnike, ladijskega strojništva, pomorstva in prometa - navtike, kemijske tehnologije in strojništva, je navedeno na spletni strani Slovenske vojske.

250 štipendij pa bo namenjenih kandidatom za vojake srednješolskih in poklicnih izobraževalnih programov za poklicno delo v Slovenski vojski, ki bodo štipendijo prejemali od vključno drugega letnika dalje.

Kandidati lahko prijavnico skupaj z izjavo o državljanstvu in članstvu v politični stranki, izjavo o uspehu, izjavo o vpisu ter s soglasjem za varnostno preverjanje mladoletne osebe, oddajo do 31. marca, in sicer na upravo za obrambo na območju stalnega prebivališča. Tam jim bodo ponudili tudi dodatne informacije v zvezi z natečajem.