c S

O dogajanju v javnem sektorju danes vnovič tudi koalicija

07.02.2018 09:06 Ljubljana, 07. februarja (STA) - O dogajanju v javnem sektorju, kjer se v prihodnjem tednu obetajo tri stavke, bo danes znova razpravljala tudi koalicija na srečanju pred sejo vlade. Nato pa naj bi o nadaljevanju pogajalskega procesa in odzivanju na stavkovne zahteve sindikatov govorila še vlada.

Kot so s poročili z ministrstva za javno upravo, se je v ponedeljek sestala posebna vladna pogajalska skupina in ponovno podrobno proučila vse stavkovne zahteve, ki jih je preko 80. Člani skupine so opredelili tudi način nadaljnjega pogajanja in smeri, v katerih bodo iskali možnosti kompromisov s skupno pogajalsko skupino ali s posameznimi resorji v zahtevah, ki se ne nanašajo neposredno na plače.

Celovit pregled zahtev, ki so ga pripravili, bo danes predstavljen koaliciji, nato pa predvidoma tudi vladi za odločanje o nadaljevanju pogajalskega procesa in odzivanje na stavkovne zahteve.

Na ministrstvu so še zapisali, da v začetku prihodnjega tedna, ko se obetajo stavke v policiji, izobraževanju ter v zdravstveni negi in socialnem varstvu, pogajanj ne predvidevajo. Krovna in resorne pogajalske skupne pa bodo z delom nadaljevale takoj po zaključku najavljenih stavk.

Pojasnili so tudi, da bo v začetku naslednjega tedna, med 10. in 14. februarjem, vodja vladne pogajalske skupine, minister za javno upravo Boris Koprivnikar odsoten zaradi že dolgo časa vnaprej predvidene službene poti na The World Government Summit. V tem času ga bo v pogajalskem procesu skladno s sklepom vlade nadomeščala njegova namestnica pogajalski skupini, generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič.