c S

Celjska gimnazija postala evropska točka za nadarjene

05.02.2018 08:33 Celje, 04. februarja (STA) - Evropska mreža za podporo nadarjenim je konec prejšnjega tedna Gimnazijo Celje - Center obvestila o uspešni kandidaturi za nosilko naziva Evropska točka za nadarjene. Mednarodna organizacija, ki so jo leta 2015 ustanovili v Evropskem parlamentu v Bruslju, deluje v okviru 20 centrov za nadarjene, ti pa podpirajo več kot 300 točk za nadarjene.

V Sloveniji je doslej v mrežo vključenih 21 vrtcev, šol in drugih organizacij. Aktivna mreža šol spodbuja sodobne pedagoške prakse in razvoj orodij za prepoznavanje nadarjenosti na vseh področjih, so sporočili z Gimnazije Celje - Center.

Navedli so tudi, da se nosilke naziva Evropska točka za nadarjene morajo v prijavi izkazati z aktivnim delovanjem na številnih področjih in učnimi rezultati. Gimnazija Celje - Center je bila prepoznana kot odprta in mladim prijazna šola z dobrimi praksami na področjih dela z nadarjenimi in povezovanja formalnega in neformalnega učenja.

Na šoli deluje več kot 50 obšolskih dejavnosti in projektov, s katerimi uspešno nadgrajujejo učne vsebine v razredu, kot primer dobre prakse pa na gimnaziji izpostavljajo tudi izjemno aktivno dijaško skupnost, ki skupaj z učiteljskim zborom oblikuje pester utrip te celjske šole, kjer se v treh programih (gimnazija, likovna gimnazija in predšolska vzgoja) šola 900 dijakov, ki prihajajo večinoma iz celjske regije, pa tudi iz drugih koncev Slovenije in tujine.