c S

Brez sodelovanja z mladimi po mnenju Roka Primožiča z urada za mladino ni napredka na lokalni ravni

25.01.2018 07:38 Ljubljana, 24. januarja (STA) - Na ministrstvu za izobraževanje je danes v organizaciji urada za mladino in Mladinskega sveta Slovenije potekal zaključni dogodek projektov vključevanja mladih na lokalni ravni Rastimo skupaj in Vključujemo lokalno. "Številne občine so sprejele dejstvo, da brez sodelovanja z mladimi ni napredka na lokalni ravni," meni direktor urada Rok Primožič.

"Razvoj mladinskih politik na lokalni ravni je ena od prioritetnih nalog urada za mladino, zato so rezultati projekta Rastimo skupaj v zadnjih letih izvajanja izjemnega pomena. Številne občine so sprejele dejstvo, da brez sodelovanja z mladimi ni napredka na lokalni ravni," je v uvodni besedi zaključnega srečanja dejal Primožič.

Udeležence je pozdravil tudi predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl. Namen dogodka je združiti različne akterje, ki delujejo na področju razvoja lokalnih mladinskih politik in mladinskega dela. Združevanje in informiranje je po njegovem mnenju ključno za doseganje boljših rezultatov pri vključevanju mladih na lokalni ravni.

Kot so navedli v Uradu RS za mladino, se je zaključno srečanje Rastimo skupaj - vključujmo lokalno končalo z okroglo mizo z naslovom Mladi - prihodnost občine, na kateri je bilo slišati veliko različnih mnenj, pa tudi povezovalno sporočilo. To se glasi: "Majhna skupina mladih je kot motor, ki poganja naprej širšo skupnost, zato morajo občine v svojem delovanju poiskati skladnost s potrebami mladih, in to ne le na papirju, temveč s pravilnim pristopom do njih samih".

V nadaljevanju dogodka, katerega so se udeležili tudi predstavniki nekaterih slovenskih občin, so predstavili rezultate obeh projektov. Kot so poudarili organizatorji, je šlo sicer za prvo tovrstno srečanje različnih akterjev, ki v Sloveniji (so)delujejo na področju razvoja lokalnih mladinskih politik in mladinskega dela. Predstavili so stališča in izkušnje, ki so jih pridobili pri svojem delu.