c S

Ponovno požar v osnovni šoli v Račah

10.01.2018 13:09 Maribor, 10. januarja (STA) - Mesec dni po prejšnjem požaru je v torek okoli 9.30 ponovno zagorelo v telovadnici osnovne šole v Račah, in sicer zaradi tehnične napake. Požar so pogasili gasilci, gmotna škoda pa po nestrokovni oceni znaša okoli 5000 evrov. Evakuacija učencev ni bila potrebna, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti so ugotovili, da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi na eni od stropnih luči telovadnice. Ta je izbruhnil po tistem, ko je ena od učiteljic prižgala luč v telovadnici, takoj zatem pa je prišlo do iskrenja in požara, ki se je deloma razširil na ostrešje.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo o požaru.

V tej telovadnici je gorelo že sredi decembra lani, takrat pa je šlo za požig. Po ugotovitvah policistov je 20-letni domačin ponoči na silo vstopil v telovadnico skozi vrata požarnega izhoda, nato pa na tribuni prižgal papir, ga polil z vnetljivo tekočino in tako povzročil požar, ki je ustvaril za okoli 10.000 evrov škode. Ovadili so ga zaradi suma namernega požiga, za kar mu grozi od enega do osmih let zapora.