c S

Za bivanje v mariborskih študentskih domovih objavljen dodaten razpis

08.01.2018 08:15 Maribor, 05. januarja (STA) - Študentski domovi Univerze v Mariboru so objavili dodaten razpis za sprejem študentov visokošolskega študija v študentske domove. Prošnje za sprejem lahko študenti oddajajo do 1. maja, v študentski dom pa se bodo lahko vselili še v tem študijskem letu.

Pisarna za študentske domove bo o prošnjah za sprejem, ki bodo vložene do vsakega 5. v mesecu, odločila v 30 dneh in na spletni strani študentskih domov objavila prednostno listo. Na vselitev bodo vsak mesec povabljeni vsi študenti s pozitivno rešenimi prošnjami in bodo lahko še v tem študijskem letu 2017/18 izkoristili prednosti bivanja v študentskih domovih.

Na razpis se lahko prijavijo slovenski državljani s statusom študenta in se izobražujejo po študijskih programih, ki se izvajajo kot redni ali izredni študij, razen študija na daljavo. Ne smejo biti v delovnem razmerju ali opravljati samostojne registrirane dejavnosti ter niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb.

Povprečni bruto dohodek na člana družine v preteklem letu ne presega 150 odstotkov povprečne bruto plače na zaposlenega, stalno prebivališče pa morajo imeti najmanj 25 kilometrov od kraja študija.

Študentski domovi Univerze v Mariboru, ki se nahajajo v petih naseljih, študentom nudijo 2663 ležišč.