c S

V Novem mestu začetek gradnje dodatnega bršljinskega vrtca

28.04.2017 09:23 Novo mesto, 27. aprila (STA) - Pri vrtčevski enoti Ostržek v novomeškem Bršljinu so pred nekaj dnevi začeli graditi nov leseni montažni otroški vrtec. Mestna občina Novo mesto bo za naložbo odštela milijon evrov, terenska dela naj bi opravili v približno štirih mesecih. Šestoddelčni vrtec bo lahko sprejel približno 130 otrok, prvi naj bi vanj vstopili z novim šolskim letom.

Z novomeške občine so sporočili, da bodo z novim otroškim vrtcem nadomestili štiri oddelke vrtca v nekdanjem Novoteksu, hkrati pa dobili prostor za sprejem dodatnih otrok.

Vrtec bodo zgradili na zemljišču nekaj več kot 4100 kvadratnih metrov med vrtčevsko enoto Ostržek in bršljinsko osnovno šolo. Stavba bo pokrila nekaj več kot 800 kvadratnih metrov, preostalo površino pa približno 2000 kvadratnih metrov zelenega igrišča, neograjena zelena površina, vhodna ploščad in tlakovani dostop.

Vrtec z dvema prehodoma v nadstropje bo pretežno pritličen. V njem bo prostora za štiri igralnice za prvo starostno obdobje in dve igralnici za drugo, za razdelilno kuhinjo, dva prostora za dodatne dejavnosti, osrednji prostor in prostore za njegovo vodstvo.

Za dovoz otrok bodo uporabili zdajšnje parkirišče, so še sporočili z novomeške občine.