c S

Podjetje Ventura predstavilo mobilno blagajniško aplikacijo

08.01.2014 14:13 Ljubljana, 08. januarja (STA) - Ljubljansko podjetje Ventura Company je danes predstavilo mobilno blagajniško aplikacijo za evidentiranje prodaje in izdajo računov, ki deluje na mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku. Aplikacija Fiskalphone je v prvi vrsti namenjena obrtnikom in prodajalcem na terenu, so pojasnili pri podjetju.

Za mobilno aplikacijo so se odločili zaradi napovedane zaostritve boja proti sivi ekonomiji, v sklopu katerega bo z marcem prepovedano izdajanje računov, napisanih na roko.

Aplikacijo Fiskalphone je sicer razvilo podjetje Infosit iz hrvaškega Poreča in je že prestala testiranje na hrvaškem trgu, podjetje Ventura Company pa jo je prilagodilo slovenskim predpisom.

"Gre za prvo tovrstno rešitev na slovenskem trgu, ki bo v praksi prispevala k zmanjševanju sive ekonomije," so zapisali v podjetju, kjer poudarjajo, da je njihova rešitev cenejša kot klasična blagajna ali računalnik z ustrezno programsko opremo.

Aplikacija se lahko uporablja tako na mobilnih telefonih kot tabličnih napravah, ima integriran plačilni sistem Moneta in omogoča izdajanje računov preko prenosnih tiskalnikov, SMS-sporočil ali elektronske pošte, so napovedali.

Aplikacija Fiskalphone naj bi bila na voljo prihodnji mesec. Podobno aplikacijo sicer pripravljajo tudi v podjetju Refaktor iz Grosupljega.