c S

Na Unescovem Tednu mobilnega učenja 2020 o prihodnosti učenja s pomočjo tehnologije

13.10.2020 Med 12. in 14. oktobrom se pod okriljem UNESCO odvija virtualni Teden mobilnega učenja 2020 (Mobile Learning Week 2020 - MLW2020).


V prvem delu virtualnega dogodka Teden mobilnega učenja se je udeležencem pridružil državni sekretar dr. Jure Gašparič. | Avtor MIZŠ

Tokrat bodo udeleženke in udeleženci razpravljali o izzivih, pred katera je zaradi razmer, povezanih s Covid-19,  postavljeno izobraževanje ter osvetlili možnosti za prihodnost učenja s tehnologijo.

Konference, ki poteka virtualno, se je prvi dan udeležil tudi državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jure Gašparič. V ministrskem panelu je izpostavil, da je bila Slovenija med tistimi državami, ki so se hitro in učinkovito odzvale na krizo. Pedagoški proces smo lahko organizirali preko spleta, na daljavo, z uporabo nekaterih rešitev in zlasti odprtih izobraževalnih virov. "Razvili smo tri glavne pobude za vzpostavitev dostopnega spletnega učenja in učenja na daljavo: eno vodi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, drugo javne univerze, tretja pa vključuje različne deležnike, vključno s ponudniki učne infrastrukture," je dejal državni sekretar.

Da bi zagotovili odprto, vključujoče in celovito izobraževanje za vse v Sloveniji, si ministrstvo prizadeva za usklajevanje vseh prej omenjenih pobud.

Teden mobilnega učenja je vodilni dogodek Organizacije Združenih narodov o informacijski in komunikacijski tehnologiji v izobraževanju, ki ga že osem let zapored organizira UNESCO s partnerji.

Vir: MIZŠ, 12. 10. 2020


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala EDUS.