c S

Popravek Javnega razpisa za izbor operacij »Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2021«

04.08.2020 V Uradnem listu RS (št. 107/20) z dne 31. julija 2020 in na spletišču državne uprave je objavljen Popravek Javnega razpisa za izbor operacij »Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2021« (Uradni list RS, št. 85/20).



Javni razpis je razdeljen na dva sklopa:

  • sklop A - »Pomočnik vzgojitelja začetnik« in
  • sklop B - »Učitelj začetnik«.

S popravkom razpisa se je povišala vrednost razpoložljivih sredstev za vzhodno kohezijsko regijo, tudi za nova projektna delovna mesta za pomočnike vzgojiteljev začetnike v vzhodni kohezijski regiji. Cilj javnega razpisa je tako

  • v okviru sklopa A – zaposlitev 120 pomočnikov vzgojiteljev začetnikov (PVZ), 60 v vzhodni in 60 v zahodni kohezijski regiji ter
  • v okviru sklopa B – zaposlitev 80 učiteljev začetnikov (UZ), 30 v vzhodni in 50 v zahodni kohezijski regiji.

Predmet javnega razpisa so zaposlitve pomočnikov vzgojiteljev ter učiteljev, svetovalnih delavcev oz. vzgojiteljev začetnikov, starih do vključno 29 let, z namenom načrtovanega, organiziranega in strokovno vodenega praktičnega usposabljanja za samostojno vzgojno-izobraževalno delo v vzgojno-izobraževalnih zavodih.


Cilj javnega razpisa

Sklop A

Cilj javnega razpisa v okviru sklopa A – PVZ je zaposlitev 120 pomočnikov vzgojiteljev začetnikov,

60 v vzhodni in 60 v zahodni kohezijski regiji, za obdobje petih mesecev, in sicer na projektnem delovnem mestu pomočnika vzgojitelja v vrtcih in šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, v javnoveljavnem programu za predšolske otroke ali javnoveljavnem prilagojenem programu za predšolske otroke s posebnimi potrebami oziroma programu za predšolske otroke zasebnega vrtca s pridobljenim pozitivnim mnenjem pristojnega strokovnega sveta, za katerega so vpisani v razvid izvajalcev javnoveljavnih programov vzgoje in izobraževanja, skladno z veljavno zakonodajo na področju vzgoje in izobraževanja. 

Posamezni izbrani prijavitelj za sklop A - PVZ bo s pomočnikom vzgojitelja začetnikom sklenil pogodbo o zaposlitvi na razpisanem projektnem delovnem mestu za polni delovni čas za obdobje od 1. 11. 2020 do 31. 3. 2021, po izteku te pogodbe pa bo delovno razmerje nadaljeval s sklenitvijo nove pogodbe o zaposlitvi, in sicer za obdobje vsaj enega meseca, to je vsaj do 30.

Cilj javnega razpisa v okviru sklopa B – UZ  je zaposlitev 80 učiteljev začetnikov, 30 v vzhodni in 50 v zahodni kohezijski regiji, za obdobje osmih mesecev, in sicer na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v naslednjih vzgojno-izobraževalnih zavodih:

  • v vrtcih,
  • osnovnih šolah,
  • glasbenih šolah,
  • srednjih šolah,
  • dijaških domovih in
  • šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami,

v javnoveljavnem programu oziroma v programu s pridobljeno javno veljavnostjo oziroma programu za predšolske otroke zasebnega vrtca s pridobljenim pozitivnim mnenjem pristojnega strokovnega sveta, za katerega so vpisani v razvid izvajalcev javnoveljavnih programov vzgoje in izobraževanja, skladno z veljavno zakonodajo na področju vzgoje in izobraževanja.

Posamezni izbrani prijavitelj za sklop B – UZ bo z učiteljem začetnikom sklenil pogodbo o zaposlitvi na razpisanem projektnem delovnem mestu za polni delovni čas za obdobje od 1. 11. 2020 do 30. 6. 2021, neposredno po izteku pogodbe o zaposlitvi na projektnem delovnem mestu pa bo delovno razmerje nadaljeval s sklenitvijo nove pogodbe o zaposlitvi, in sicer za obdobje vsaj šestih mesecev, to je vsaj do 31. 12. 2021.


Prijavitelji

Prijavitelj je lahko le zgoraj navedeni javni ali zasebni vzgojno-izobraževalni zavod, ki mora pred vložitvijo prijave na razpis ne glede na izjeme od obveznosti objave po 26. členu Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1) pri Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) v prostorih in na spletnih straneh ZRSZ z rokom za prijavo kandidatov vsaj tri (3) delovne dni javno objaviti prosto projektno delovno mesto, opraviti izbirni postopek, skupaj z izbranim kandidatom za učitelja začetnika pripraviti predlog načrta usposabljanja in izpolniti prijavo, ki jo mora skladno z zahtevami javnega razpisa posredovati ministrstvu.


Rok za oddajo prijav

Rok za oddajo prijav je 25. 8. 2020 do 12. ure - kot pravočasne bodo upoštevane vloge, ki bodo v določenem roku ne glede na način dostave prispele v vložišče ministrstva.

Besedilo razpisa z vsemi prilogami je objavljeno na spletni strani.


Vir: MIZŠ, 3. 8. 2020


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala EDUS.