c S

Svetovni teden izobraževanja o financah

09.03.2018

Od 12. do 18. marca 2018  na pobudo mednarodne organizacije Child and Youth Finance International (CYFI) že sedmo leto zapored poteka svetovna akcija osveščanja o finančnem izobraževanju in finančni pismenosti z naslovom Global Money Week (GMW), ki ga pri nas poimenujemo kar Svetovni teden izobraževanja o financah.

Vsako leto se v tem tednu po vsem svetu odvijajo različni dogodki na temo finančnega izobraževanja otrok in mladostnikov.

V letu 2017 se je v obeleževanje omenjenega tedna vključilo več kot 7,8 milijonov otrok in mladostnikov iz 137 držav, v katerih je potekalo več kot 72.000 različnih dogodkov in aktivnosti in v katerih je sodelovalo 23.738 različnih organizacij.

Vsakemu otroku in mladostniku naj bi bilo omogočeno strokovno in neodvisno finančno izobraževanje.

Da bi to dosegli, si prizadeva tudi organizacija Child and Youth Finance International, ki vključuje različne vladne in nevladne organizacije in posameznike, ki se strokovno in neodvisno ukvarjajo s področjem spodbujanja finančnega izobraževanja.

Temu cilju se pridružujemo tudi v Sloveniji in prepričani smo, da bodo aktivnosti svetovne akcije Global Money Week predvsem s sodelovanjem učiteljev dosegle svoj namen.

Preberite več...

Vir: ZRSŠ


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala EDUS.