c S

Področje informacijske družbe po novem pod okriljem Ministrstva za javno upravo

29.07.2016 Področje informacijske družbe in elektronskih komunikacij se z novelo Zakona o državni upravi z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prenaša v Ministrstvo za javno upravo, kjer bosta Direktorat za informatiko in Direktorat za informacijsko družbo ostala ločena, naloge Arnesa pa bodo ostale na Ministrstvu za izobraževanje.

Novela Zakona o državni upravi je bila sprejeta na seji Državnega zbora 13. julija 2016 in objavljena v Uradnem listu RS 22. julija 2016.

V prehodnih in končnih določbah omenjene novele zakona je zapisano, da se akti o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest uskladijo s tem zakonom najpozneje v treh mesecih po uveljavitvi tega zakona. Najpozneje v tem roku ministrstva prevzamejo naloge v skladu s tem zakonom, ustrezne javne uslužbence, opremo, dokumentacijo in prostore.)
 
Vljudno vas prosimo, da vprašanja, ki se nanašajo na področje informacijske družbe in elektronske komunikacije odslej posredujete neposredno Ministrstvu za javno upravo

V prehodnem obdobju bomo uredili tudi spletne vsebine (prenos iz spletnega mesta MIZŠ na spletno mesto MJU) in posodobili kontaktne informacije. Do dokončne ureditve omenjenih podatkov pa vas vljudno prosimo za razumevanje.

Vir: MIZŠ


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala EDUS.